F.A.Q.

 

Veel gestelde vragen

Wat is MixFeedback?

Wellicht zit je al zo lang te mixen dat je niet meer goed weet waar nog verbetering te halen valt. Sufgeluisterd stuur je je mix naar een masteringstudio. Daar loopt men vervolgens tegen problemen aan, die veel effectiever aan de basis aangepakt hadden kunnen worden: namelijk in de mix! Om dit probleem voor te zijn introduceert MasterOnDemand een nieuwe service: MixFeedback.


Hoe werkt het?

Je stuurt mij je mix, ik luister. Vervolgens maak ik een uitgebreid en gedetailleerd rapport met daarin puntsgewijs mijn suggesties ter verbetering. Voor elk aspect van de mix signaleer ik het probleem, en leg vervolgens gedetailleerd, en in heldere taal uit hoe je het kunt oplossen.

De kosten voor MixFeedback zijn E60,- ex BTW per song. Mét niet-tevreden-geld-terug-garantie.

Mocht je na MixFeedback besluiten om de song door mij te laten masteren, krijg je een korting van E10,- ex BTW.

Kortom, met MixFeedback haal je meer uit de mastering, en investeer je tegelijkertijd in een stuk kennis voor een volgende mix. Download hier een voorbeeld.pdf van MixFeedback.1. Wat is masteren?

Bij het masteren wordt geprobeerd om de best mogelijke klank te halen uit een song die al gemixt is. Hoewel de verhoudingen tussen de instrumenten vastliggen, kan door middel van gespecialiseerde technieken, muziek net even die professionele glans krijgen. Daarnaast is er bij het masteren een technisch traject om muziek productieklaar te maken voor de CD-fabriek, vinylperserij of online distributie (via bijvoorbeeld iTunes of Spotify).


2. Wat kost masteren? Wat kost mixen?

Het masteren van één song kost Euro 75,- (ex BTW).

Het masteren van een CD (uitgaande van maximaal 12 songs) kost Euro 595,- (ex BTW).

De prijs van een mix is afhankelijk van het aantal sporen.


3. Hoe lever je muziek aan?

In principe het liefst als 24bit WAV/AIFF-files, 44,1, 48 of 96 KHz. Andere formaten in overleg. Gebruik dezelfde bitdepth en samplefrequentie als waar het project mee opgenemen is. Een mixproject kan aangeleverd worden als Pro Tools of Logic Pro project. Het makkelijkst is om de audiofiles te sturen via bijvoorbeeld www.wetransfer.com.


  1. 4.Wanneer is het klaar?

Gemiddeld binnen 5 werkdagen. Afhankelijk van de drukte kan het soms ook sneller.


5. Wat is een stemmastering?

Omdat er bij het masteren van een stereomix wordt uitgegaan, zijn er grenzen aan wat je kunt bereiken. Alles wat aan het ene instrument wordt veranderd, heeft uiteraard ook invloed op andere instrumenten. Mocht je niet zeker zijn van je mix, dan is wellicht een stemmastering een oplossing. In dat geval lever je vier of vijf losse instrumentgroepen aan. Dus bijvoorbeeld drums, bas, gitaren en zang. De onderlinge balans en klank van de stems kan nu veel preciezer worden bepaald. Het eindresultaat zal dus een stuk beter zijn dan dat van een reguliere mastering. Een stemmastering kost E95,- (ex BTW).


  1. 6.Met wat voor apparatuur werkt MasterOnDemand?

Ik werk met software van merken als Seqoia, Sonalksis, Universal Audio, Sony en NuGen. De speakers zijn van Focal en de converters van Cranesong. Dat alles in een akoestisch optimale ruimte.


7. Kan ik aanwezig zijn bij de mastersessie?

Uiteraard! Alleen, het uitgangspunt van MasterOnDemand is, lage tarieven door online mastering. Als je er toch graag bij wilt zijn zal het meer tijd kosten, dus moet ik ook daar iets extra voor rekenen.


8. Garantie: wat als ik niet tevreden ben?

Mijn insteek is om vantevoren zo goed mogelijk overeenstemming over de creatieve richting te hebben, dat voorkomt teleurstelling achteraf. Mocht je desondanks na de eerste run nog niet tevreden zijn, dan kun je dat binnen 2 weken na oplevering laten weten. De wijzigingen worden eenmalig en kostenloos uitgevoerd.


Staat jouw vraag er niet bij? Mail even! studio@masterondemand.nl